HOE JE EEN TELEFONISCHE VERKOPER IETS TERUG VERKOOPT

Telefonische verkoop tweetBovenstaande twitterde ik vanmiddag, nadat ik een dame gesproken had die bedrijven telefonisch verpakkingsmateriaal probeert te verkopen. En ik bedacht hoe ontzettend zelfgenoegzaam het klonk. En dat het eigenlijk geen recht deed aan haar én aan het ontzettende leuke telefoongesprek dat we hadden.

Ze had mij eerder gebeld, een maand of zes geleden. Ze vroeg zich af of ik zelf veel boeken verstuurde en of zij daar verpakkingsmateriaal voor kon leveren. We spraken af dat ze mij een half jaar later nog eens zou bellen.

Ik hing op en dacht niet meer aan het gesprek.

Vanmorgen belde weer ze weer. En ze vroeg – met niet gespeelde belangstelling  – naar mijn  boeken. Ik vertelde over Waanzinnige Plannen, en ze zocht meteen de website op. Aan het eind van het gesprek vertelde ze mij dat het boek meteen ging bestellen. Want ook zij had ooitdromen.

Ik vond zo stoer dat de rollen omgedraaid waren, dat ik mijn tweet stuurde. Maar weet je, het was helemaal niet stoer! Want zij was geen harde verkoper die koste wat koste haar product wilde pushen. Zij was daadwerkelijk geïnteresseerd in wat ze verkocht én naar wie ze aan de lijn had. Zij voldeed op geen enkele manier aan het cliché van de telefonische verkoper.

Mijn tweet deed haar geen recht aan. Dit stukje hopelijk wel.

Wanneer jij iets te bieden hebt waar een ander in geïnteresseerd hoef je er alleen maar enthousiast over te vertellen. Meer niet. Als jij gelooft in wat jij biedt, dan pikt een ander dat op. Of dat nou een boek is, verpakkingsmateriaal of een Waanzinnig Plan waar je ondersteuning voor zoekt.

Dat is pas echt stoer.

En Marijke, mocht je dit lezen, wil je dan nog even contact met mij opnemen?

 

9 thoughts on “HOE JE EEN TELEFONISCHE VERKOPER IETS TERUG VERKOOPT

  1. Ja, wat goed! Zulke telefonische verkopers bestaan dus ook. Niet meteen willen scoren, maar interesse tonen. Voor de lange termijn werkt dat, daar geloof ik in. Ik weet wel wie je belt als je ooit verpakkingsmateriaal nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *